Topaklanan Kedi Kumu Nedir?

Bir doğal maden olan ve topraktan çıkarılan bentonit cevherinden üretilen topaklanan kumlar, sıvı ile temas halinde katılaşma özelliği ile kedi ebeveynlerinin ikame edemedikleri bir ihtiyaçtır.

Topaklanan Kedi Kumu: Farkı Doğası..

Bentonit yahut yaygın bilinen adı ile topaklanan kedi kumlarının kullanımdaki diğer kum türlerine göre temel farkı daha hijyenik bir kullanım sunmasıdır. Sıvı ile temas ettiği anda katılaşan bentonit, idrarın bir topak halinde alınmasına olanak sağlar. Bu sayede tuvalet hep temiz kalır. Temiz kalan tuvalette de bakteri oluşumu gözlenmez. Ayrıca evde istenmeyen kokularla mücadele etmek zorunda da kalmazsınız. 

 

En Önemli Unsur Temizlik: Topaklanan Kedi Kumu

Şu unutulmamalıdır ki hangi tür veya marka kum kullanırsanız kullanın her tuvalet günlük bakım gerektirir. Tuvalet temizliği yapılmayan zamanlarda başınızın dertten kurtulamayacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Böyle zamanlarda kedicik ihtiyacını tuvaletin çevresine yapmaya çalışacak veya daha da kötüsü evde bir yerleri kullanmak isteyebilecektir. Üstelik temizliği yapılmayan bir tuvaletin eve yayacağı kokular da pek hoşunuza gitmeyecektir. 


Topaklanan Kedi Kumu Nasıl Kullanılmalı?

Topaklanan kedi kumunu minik dostumuzun tuvalet kabının tabanını 12 cm kadar dolduracak kadar koyunuz. Kumu eşeleyebilmesi için bu miktardan daha az kum koymamalısınız. Ayrıca bu miktardan daha az kum koyacak olur iseniz topaklanma yüzeyde değil tabanda meydana gelecek, topaklanan bu kısmı tuvaletten kazımak zorunda kalacaksınız. Topaklanan kumları almak için de küreği kuma daldırmak yanlış bir yöntemdir. Bu şekilde topakları dağıtma riskiniz yüksektir. Bu da kirli kum ile temiz kumun karışmasına yol açar, istenmeyen kokulara davetiyedir.. Bunun yerine tuvalet kabını sağa sola yatırarak kumu kendi içinde elemek, temizliği çok kolaylaştıracaktır. Bu uygulama ile topakların kendi kendine yuvarlandığını göreceksiniz. Ayrıca kış aylarında tuvalet kabını nemli ortamlarda tutmamalısınız. Özellikle banyoda duran kum kaplarındaki Bentonit'in, ortamdaki nemin etkisiyle topaklanma kabiliyetinde düşüş görülür.