Pro Plan kedi mamaları gerçekten de biricik sevdiceğiniz için uygun mama mı değil mi sorusu her kedi ebeveyninin merak ettiği sorudur. Bu soruya cevap verebilmenin yolu mamayı yakından tanımaktır. Kedinizin yaşı, alerjik reaksiyonları, beslenme biçimi, ağız tadı gibi bileşenlerden oluşan bu cevabı bulmak için mamayı birlikte gözden geçirelim.

Pro Plan Kedi Maması: İçeriğin Önemi

Bu noktada öncelikle mamanın temel bileşenlerine yani içeriğine bakmak gerekmektedir. Bir mamanın birçok kedi için kapsayıcılığa sahip olması için içeriğinin iyi olması şarttır. Mama ile beslenecek olan kedilerin değişik türlerde olduğunu düşünürsek, her ırk için uygun mama, kullanılan düzenli formülasyon ve kaliteli içerikle üretilir. Kullanılan mamanın iştahla tüketilmesi içeriğin veya formülasyonun sağlıklı olduğunun göstergesi değildir. 


Yavruluktan Yaşlılığa Pro Plan Kedi Maması

Pro Plan kedi maması seçenekleri bilimsel gelişmeler ve araştırmalarla oluşturulan formülasyonlarla üretilir. Temel amaç bu mamayı tüketen hayvanların olabildiğince sağlıklı ve uzun yaşamalarıdır. Bir kedi için uzun ve sağlıklı yaşamın ilk basamağı yavruluk çağıdır. 2 aya kadar ki yavru kediler için en temel ve gerekli besin anne sütüdür. Anne sütünün tükenmesiyle dışarıdan beslenmeye başlayan kedi için anne sütünün devamı niteliğinde kabul edilen Kolostrum, Pro Plan yavru kedi mamasının formülündeki en güçlü unsurdur. Yavruluktan güçlenerek gelen kedinin yetişkinlik çağındaki beslenmesi de önem arz etmektedir. Pro Plan kedi mamasının yetişkin mama seçenekleri sağlıklı bir üriner sistem varlığı için çeşitli  mineraller, bağışıklık, böbrek ve sindirim sistemlerini desteklemek için ise bol miktarda vitamin içerir. Pro Plan, kedilerin yaşlılık çağları için de bir mamanın sahip olması gereken özelliklere sahiptir. Pro Plan kedi mamaları Oksalat ve Struvite taşları veya kristallerin oluşmasını zorlaştıran özel formülasyonlara sahiptir. Bu da kedinizin sağlıklı ve huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmesini sağlamaktadır.

Her Ebeveynin İlk Kararı: Pro Plan Kedi Maması

Evimize ve ailemize kabul ettiğimiz minik dostlarımız için her zaman son karar alıcı, evcil hayvan ebeveynlerinin kendisidir. Kendisi için neyin doğru olup olmadığını bilemeyecek olan kedinin beslenmesinden tutun da taranmasına dek sorumlu olan ebeveynlerin yükü ağırdır. Pro Plan kedi maması seçenekleri bu yükün en azından beslenme konusundaki ağırlığı paylaşmaktadır. Ebeveynlere ise biricik kedilerini doyasıya sevmek ve bu sevgi ile ona mutlu bir hayat yaşatmak kalır.